';
side-area-logo

De beste plek om te genieten in Almere!

Ik ben de Jutter

Even bijkomen van een lange wandeling, een warme dag op het strand of gewoon mensen kijken op het ruime terras. Onder het genot van een Texels Speciaalbier is het aan het strand van Almere Haven prima vertoeven. De Jutter is een lekkere plek om te relaxen, een verkoelende drank te drinken en ‘s avonds uit eten te gaan.

De Jutter staat voor alles wat je op het mooie eiland Texel ervaart; Texelse gezelligheid, Texelse gastvrijheid, en uiteraard ook Texelse gerechten. Bij de Jutter waan je je op het eiland, op een zonnige zomerse dag, maar ook tijdens een winterse donkere avond. Na het jutten op het strand van Almere Haven is iedereen welkom om een warme maaltijd te komen eten, of een verfrissend koel Texels biertje te drinken. Ons ervaren team zal er zijn best voor doen om iedereen zich thuis te laten voelen. Beleef Texel in Almere.

Over de Jutter

De Jutter is in 2013 begonnen in Almere met Strandbrasserie de Jutter. De brasserie, gelegen aan het zwemstrand in Almere Haven, is geïnspireerd op de gezellige Texelse sfeer die je zal proeven als je op het eiland Texel bent. Of je er nu in de zomer, lente, herfst of winter bent, elk seizoen kent zijn eigen charme. Overal op het eiland ben je welkom in de restaurants, cafe’s en strandtenten, en overal zal je op eenzelfde manier behandeld worden; een bourgondische maaltijd met uiterst vriendelijke, doch nuchtere service.

Op Texel verveel je je nooit en voel je je altijd thuis, dat is dan ook precies het gevoel dat wij bij de Jutter willen overbrengen.

Strandbrasserie De Jutter is een gezellig stukje Texel, gelegen aan het Gooimeer.
Sinds november 2019 mogen we daar met volle trots ook de Jutter Purmerend aan toevoegen. Aan de rand van de Weidevenne en het Purmerland ligt daar de Jutter Purmerend.

Strandbrasserie de Jutter ligt aan het zwemstrand in Almere Haven. In de herfst en winter kun je fijn over het strand struinen, om daarna lekker binnen op te warmen in het Texelse sfeertje bij de Jutter.

Zomers kun je bij de Jutter lekker op het strand liggen en zonnen, zwemmen en spelen. Als je toe bent aan een lekkere maaltijd en een verfrissend drankje, kun je plaats nemen op ons zonnige terras of verkoeling zoeken onder de grote parasols.

Bij onze Snackplek aan de strandzijde haal je een vlugge hap, drankjes of ijsjes als je lekker op het strand wil blijven.